Zöldfülzsúr

2015.11.26 19:49

November 26-án 14.30-tól került megrendezésre iskolánkban a 9. évfolyam egyik fontos eseménye, a zöldfülzsúr. Idén, a hagyományhoz híven az előző évi győztes osztály, a 10.E osztály rendezte. Színvonalas szervezésnek köszönhetően, mindenféle fennakadás nélkül és hihetetlen jókedvvel telt ez a rendezvény. A 9. osztályok részére hosszú, táncpróbákkal és izgulással teli hetek előzték meg a mai napot. 

Elsőként az osztályok bemutatták a zsűri tagjainak a zászlójukat, az indulójukat majd végül az osztálytáncukat. Hihetetlenül színvonalas és összeszedett produkciókat láthattunk. A zsűri ez előbb említett dolgokon felül az osztályok egységes öltözékét is értékelték, melyek egyik osztálynál sem maradtak el. Ezek után néhány játékos és vicces feladat is helyet kapott a rendezvény keretein belül. Az osztályoknak öltözködési tehetségüket kellett az első feladatban megmutatni. A második feladat az osztály tagjainak mozgékonyságát tette próbára, ugyanis minden osztályból 2 önként jelentkező lábára 1-1 lufit kötöttek és a többi osztály képviselőinek a másik osztály tagjának lábán lévő lufit kellett kidurrantaniuk. A harmadik feladatban az osztály tagjainak énektudásának megmérettetésére került sor. Egy bátor vállalkozó fülhallgatón keresztül hallotta a zenét, melyet énekelnie kellett, az osztályának pedig ki kellett találnia melyik zeneszámról van szó. A játékok után került sor az eredményhirdetésre, a hagyományos tanári-, és diák esküre, végül a zöldfülek átadására. A zsűri által adott pontszámok alapján, az iskola történetében először döntetlen eredményt kellett kihirdetnie Szmetankó Lászlóné tanárnőnek. Ezáltal a 2016-os évben a zöldfülzsúrt a 9.D és a 9.E osztály közösen szervezheti. A legjobb zászlóért járó oklevelet a 9.C osztály nyerte. A legjobb jelmezért járó díjat a 9.A osztály érdemelte ki, akik hupikék törpikék jelmezbe bújtak. A legjobb indulóért járó elismerést a 9.B osztály kapta.

Személyes véleményem szerint egy tartalmas, jó hangulatú és tanulságos délutánt tölthettünk együtt diáktársainkkal. A felkészülés során az osztályok összetartása és kreativitása is próbára lett téve. Valamennyi osztálynak gratulálunk az elért eredményéhez!

Elérhetőség

Kossuth Times Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola

3525, Miskolc, Dayka Gábor u. 4
kossuthtimes@gmail.com